Alimentele care va echilibreaza chakrele

Untitled35-e1393064216549

Suntem ghidati sa ne iubim si sa acceptam tot ceea ce ne face unici,sa ne mentinem mintea sanatoasa alegand doar ganduri pozitive care ne sustin si sa ne hranim corpul cu hrana cat mai naturala,neprocesata .

Eu personal prefer sa abordez hrana din punct de vedere energetic.Alimentele pot fi folosite pentru a echilibra chakrele si corpul eteric.

Corpul nostru eteric este format din 7 centre energetice numite chakre (principale) iar hranirea lor se face cu culoarea,vibratia si energia produselor alimentare .

Culoarea fiecarui aliment este o energie vibrationala care radiaza de la soare, fiecare nuanta are o frecventa electromagnetica diferita ,la fel ca si chakrele noastre iar atunci cand frecventele potrivite se aliniaza chakrele sunt in armonie si echilibrate.

Aceasta teorie se bazeaza pe principiile stiintifice care afirma ca intreaga materie vibreaza la frecvente specifice ,precise, de aceea folosind vibratie rezonanta este restaurat echilibrul vibrator al materiei.

Iata 7 alimente care consumate zilnic calmeaza spiritul,linisteste mintea si permite armonizarea intregului corp prin echilibrarea chakrelor.

RODIA

Echilibreaza chakra radacina situata la baza coloanei vertebrale,ea guverneaza sistemul imunitar,picioarele,oasele,baza coloanei vertebrale si anusul.Are legatura cu sentimentul de siguranta si cu instinctul de supravietuire.

Atunci cand ne temem pentru siguranta noastra si ne facem griji pentru supravietuire,bani,adapost sau hrana pierdem energie si se creaza un blocaj la nivelul acestei chakre.

Chakra radacina controleaza reactiile de tip „lupta sau fugi” care declanseaza adrenalina din cortex.

Putem creste fluxul de energie prin aceasta chakra actionand cu curaj , regasindu-ne puterea interioara, traind cu motivatie.

MORCOVII

Echilibreaza chakra sacrala.Ea este situata la 2 cm sub buric si controleaza ovarele si testiculele.

Aceasta chakra controleaza sentimentele,senzatiile si placerea.Controleaza apetitul pentru mancare ,sex si placeri .De asemenea are legatura cu sanatatea noastra fizica si bunastarea.

De fiecare data cand ne complicam vietile pierdem placerea din experientele pe care le traim.Este nevoie sa gasim un echilibru intre control si eliberare(detasare de situatii).

Chakra sacrala controleaza miscarea si emotiile si este condusa de elementul apa. De fiecare data cand va oprimati emotiile veti retine apa in corp.Aceasta creeaza balonare ,umflare,ceea ce se cheama a fi edem idiopatic.

ARDEII GALBENI

Echilibreaza chakra plexului solar.

Chakra plexului solar este situata desupra stomacului ,direct sub stern. Plexul solar este asociat cu identitatea de sine si guverneaza pancreasul. Este casa bunului instinct, cunoasterii interioare despre lucruri si oameni si in unele culturi se face referire la ea ca fiind al doilea creier.

Are legatura cu propriul sentiment de valoare,stima si increderea de sine,puterea personala si libertatea de alegere.

Dezvolta sentimentul maretiei tale! Esti minunat si radiant si meriti tot ce este mai bun si mai frumos pur si simplu pentru ca existi( pentru a-ti echilibra chakra plexului solar).

VARZA KALE

( este este un tip de varza, inrudita cu varza cunoscuta de noi , dar care are culoarea verde, ceea ce o face sa arate ca o salata)

Echilibreaza chakra inimii.

Aceasta chakra este situata in mijlocul pieptului si guverneaza inima, plamanii si glanda timus,este vitala pentru incarcarea energetica a corpului si spiritului nostru.

Chakra inimii doreste sa se extinda,promoveaza iubirea ,pacea si unitatea.Dezamagirile din iubire pot duce la blocarea acestei chakre,uneori ne putem simti atrasi de bani,sex sau putere dar implinirea adevarata si de lunga durata vine doar din iubirea fata de tine si altii.

Chakra inimii se deschide cu iubire si bucurie si se inchide cu durere si sentiment de pierdere.

Hraniti-va cu energie pozitiva si constientizati ca exista iubire peste tot,in toata lumea.

Gasiti bucuria si raspanditi lumina in toate experientele voastre.

AFINELE

Echilibreaza chakra gatului.Ea este situata la baza gatului ,in spatele tiroidei,guverneaza tiroida si glandele suprarenale.

Chakra gatului este asociata cu comunicarea ,cinstea,creativitatea si integritatea.

Chakra gatului deschisa ne permite sa comunicam sentimentele noastre ,sa stam drepti in fata convingerilor si credintelor noastre , sa exprimam adevarul fata de noi si altii ,chiar daca asta inseamna sa fim diferiti in opinii fata de ceilalti.

Aceasta chakra este poarta de acces catre taramurile spirituale inalte,cand mintea este libera de ganduri negative iar spiritul este deschis suntem capabili sa primim ghidare si inspiratie divina; puteti auzi ingerii cum va soptesc in urechi.

STRUGURII NEGRII

Echilibreaza chakra celui de-al treilea ochi.

Aceasta chakra situata intre sprancene guverneaza glanda pituitara,stimuleaza ambele emisfere cerebrale ale creierului unind creativitatea cu ratiunea si ne deschide catre intelepciune,imaginatie ,intuitie si cunoastere.

Aceasta chakra deschisa ne permite sa descoperim partea pozitiva si bucuria in fiecare experienta a vietii noastre indiferent ca este buna sau rea si ne permite sa folosim aceasta intelepciune pentru a-i ajuta pe ceilalti pe calea lor in viata.

VARZA ROSIE

Echilibreaza chakra coroana care este situata in partea de sus a capului.

Chakra coroana guverneaza glanda pineala.Aceasta chakra este esenta spiritualitatii si atunci cand este deschisa suntem capabili sa primim intuitii divine,vom avea o intelegere clara despre cine si ce suntem cu adevarat si care este scopul vietii noastre,acest lucru fiind numit de multe ori „Iluminare”.

Energia vietii curge perfect prin voi ,in perfecta armonie cu Tot ce este in timp ce pasiti pe calea voastra spirituala.

Toate chakrele actioneaza ca o scara catre spiritualitate si vindecare,de la chakra radacina pana la chakra coroana .Chakra radacina ne ancoreaza in viata,chakra coroana ne conecteaza cu divinitatea.Este important sa gasim echilibrul intre acestea.

Noi suntem aici sa fim fericiti si sa implinim scopul sufletului nostru .

Alegeti Iubirea, pacea si fericirea!

Sa va fie de folos,Doamne ajuta!

Sursa articol http://omtimes.com

4 comentarii

Lasă un comentariu